Hypnotherapie om te stoppen met…

Ik heb drieëndertig jaar lang gerookt. Ik ben begonnen toen ik achttien was. Het was een moeilijke tijd in mijn leven. Ik had een slechte band met mijn ouders, ik ging op mezelf wonen en ik had mijn eerste fulltime baan in de horeca. Iedereen rookte in de horeca. Sowieso was het in die tijd een stuk normaler om te roken; mijn vader en mijn moeder rookten beiden. Volgens mij rookte in die tijd vrijwel iedereen in mijn familie. In het begin rookte ik niet zo veel, een paar sigaretten per dag. Een paar jaar later zat ik op twee pakjes per dag. Ik besloot toen te stoppen. Dat heb ik ongeveer een jaar volgehouden. Ik gebruikte nicotinepleisters, ik klikte op pennen of kauwde op kauwgom, Ik kwam in een paar maanden zes kilo aan. Terugkijkend is het bijzonder dat ik dat een jaar vol heb weten te houden. Iedere dag was een strijd. Rond mijn vijfenveertigste probeerde ik weer te stoppen. Ik verving mijn sigaret met een elektronische sigaret, maar ik ik vond alle smaakjes vies. Ik zat in die tijd ook nog in de menopauze, niet het beste moment om te stoppen dus. Vorig jaar was een redelijk goed jaar. Ik zat lekker in mijn vel, ik was al wat aan het minderen met roken en menopauze was voorbij. Ik besloot het dus nog een kans te geven, alleen ik wist niet zo goed hoe ik het wilde aanpakken. Ik zag op tegen alle kauwgom die ik moest kopen (qua geld was ik bijna hetzelfde kwijt aan kauwgom als aan sigaretten, zo veel kauwgom had ik nodig), en ik zag op tegen de pleisters en dergelijken. Een vriendin van mij raadde me in de eerste instantie acupunctuur aan, maar acupunctuur lijkt me eng. Ze begon daarna over hypnotherapie. Ik wist niet dat hypnotherapie ook bij het stoppen met roken zou kunnen helpen. Ik geloofde überhaupt niet dat hypnotherapie iemand kon helpen, maar ze bleef maar doorgaan over hoe het haar van haar slaapproblemen heeft afgeholpen. Ik ken haar als sinds mijn tienertijd, en ze heeft inderdaad een erge lange tijd last gehad van slaapproblemen. Ze had me alleen nog nooit verteld hoe ze ervan afgekomen was.

Patronen doorbreken met behulp van hypnotherapie

Ze raadde me deze website aan hypnose-praktijk. Via de website vond ze een praktijk waar je hypnotherapie kunt volgen in de buurt. Ik keek eerst de website nog even goed door. Dit is de reden waarom ik bij een van deze praktijken hypnotherapie ben gaan volgen:

  • Officieel erkende therapeuten.
  • De praktijk is aangesloten bij een beroepsvereniging.
  • Waar voor je geld, als het me van mijn rookgewoonte af kon helpen.

Ik besloot daarom de knoop door te hakken. Ik ben een week later naar de huisarts gegaan en heb daar mijn verwijzing naar een praktijk gekregen. Ik heb inmiddels drie behandelingen gehad. Eerst werd er gekeken naar waarom ik überhaupt ooit was begonnen met roken. Ik dacht dat zelf al te weten, alleen dat bleek niet het geval te zijn. Ik heb mezelf een stuk beter leren kennen. Dingen die heel diep verstopt waren. Ik kwam door de hypnotherapie bij de kern van het probleem, waardoor ik ook een beter oplossing kon vinden.

Gestopt met roken

Ik merk dat mijn drang naar sigaretten een stuk is afgenomen. Ik ben stap voor stap steeds aan het minderen en doordat de kern wordt aangepakt heb ik ook het gevoel dat de kans veel groter is dat ik niet weer ga beginnen. Ik raad iedereen die van een slechte gewoonte af wil of moet komen hypnotherapie aan.

Lees meer…