Maatwerktrainingen voor migraties en implementaties

Een verandering in de software waarmee jullie werken binnen het bedrijf kan een hoop veranderingen met zich meebrengen. Als de nieuwe software beter op jullie werkzaamheden aanpassen, dan heeft dit veel voordelen, maar het kan in het begin goed wennen zijn voor iedereen. Binnen de oude software heb je zo je favoriete functies die je op dagelijkse basis gebruikt en ineens kun je deze binnen de nieuwe software niet meer vinden. En wat als de hele omgeving er anders uitziet en je dus geen idee hebt waar je nu moet beginnen? Het introduceren van een verandering in de online werkomgeving kan op de lange termijn dus veel voordelen opleveren, maar het is als werkgever heel verstandig om een goede transitieperiode in te stellen. Hierin kunnen alle medewerkers wennen aan het nieuwe systeem en het is in deze tijd ook verstand om te kiezen voor maatwerktrainingen zodat alle medewerkers een kans krijgen om het systeem te leren kennen en het hun eigen te maken.

  • Windows
  • Office
  • Content Management Systems
  • Bedrijfsspecifieke applicaties

Ga jij binnenkort een migratie of implementatie doorvoeren binnen het bedrijf? Neem dan nu alvast de juiste maatregelen. Waarschijnlijk heb je je medewerkers er al van op de hoogte gebracht zodat zij zich er mentaal op kunnen voorbereiden. Het kan helpen om ze alvast langzaam te introduceren door ze bepaalde onderdelen te laten zien. Zelfs tijdens het ontwikkelingsproces. Ook al heb je het volledige eindresultaat nog niet door er tijdens de periode dat je nog bezig bent met de ontwikkeling ervan je medewerkers al dingen te laten zien, zul je merken dat de transitie een stuk vloeiender gaat.

Met maatwerktrainingen leiden de werkzaamheden er niet onder

Is de software compleet en kun je ermee aan de slag? Neem dan contact op met LearnWise voor de maatwerktrainingen die zij aanbieden. Dit kan dus ook als je een al bestaande software wilt gaan introduceren binnen je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het werken met Word en Excel. Het klinkt misschien een beetje gek, omdat iedereen hier toch wel mee kan werken? Maar Word en zeker Excel hebben een hoop mogelijkheden te bieden die je kunt gebruiken binnen je bedrijfswerkzaamheden. Het is dus de moeite waard om je werknemers hier tijdens de maatwerktrainingen in op te leiden. Het maakt hun werkzaamheden een stuk eenvoudiger en je blijft ze uitdagen, iets dat zeker positief zal uitpakken. Het zal in het begin misschien even wennen zijn, zelfs ondanks de maatwerktrainingen. Mensen moeten hun weg vinden in het programma dat voor hen best wel nieuw kan zijn. Geef je medewerkers naast de maatwerktrainingen dus ook echt de tijd om aan de nieuwe werkomgeving te wennen.

Meer weten over de maatwerktrainingen

Dat het niet verstandig is om je medewerkers in het diepe te gooien, dat snap je als werkgever uiteraard. Kies er daarom voor om ze de maatwerktrainingen te geven die LearnWise helemaal voor jullie op maat kan maken. Ze zijn gevestigd in Utrecht, wat voor iedereen centraal gelegen is, maar zij kunnen ook bij jullie langskomen. De maatwerktrainingen zullen uiteraard zo ingevuld worden dat deze voldoen aan jouw eisen en wensen. Daarnaast hebben de medewerkers van LearnWise de kennis in huis om op de best mogelijke manier jouw werknemers te introduceren aan de nieuwe software. Hier gaat namelijk meer achter schuil dan een goede uitleg. Het is voor mensen soms moeilijk om een verandering te accepteren. Geef ze hier dus de ruimte voor en de maatwerktrainingen doen de rest voor je. Wil jij hier meer over weten? Neem dan contact op met LearnWise.