OSINT training

Een opleiding die gericht is op het achterhalen criminele activiteiten op nationaal en internationaal niveau, dat vindt u op de website anti-crime-academy.com. Dit opleidingsinstituut heeft diverse opleidingen en cursussen die helemaal in het teken staan van intelligence, opsporing en veiligheid. Een van de opleidingen is de osint training, een afkorting voor Open Source Intelligence, waarbij het vinden van inlichtingen, onderzoek en methodiek een grote rol spelen. Het gaat hier om door middel van digitaal onderzoek criminele activiteiten te onderscheppen. De digitale wereld kent veel donkere wegen en hier leert u hoe deze te vinden. Dat maakt de osint training zo boeiend. U begeeft zich in een wereld, die voor velen behalve de criminele wereld onbereikbaar is. Wanneer u op deze wijze de criminaliteit en het terrorisme wilt bestrijden dan kan de osint training een geschikte opleiding zijn om mee te beginnen. De International Anti Crime Academy geeft deze training onder begeleiding van vakkundige en ervaren docenten die zelf uit de praktijk komen. U leert veel theorie, maar u leert ook veel over de praktijk en hoe u theorie en praktijk kunt combineren. Dat is namelijk uiteindelijk de uitdaging van het vak. In de werkelijkheid kan het een uitdaging zijn de osint training toe te passen, maar de International Anti Crime Academy bereidt u zich daar op voor.

Wordt een beveiligingsprofessional met een OSINT training

Als eerste leert u tijdens de osint training hoe u informatie kunt verzamelen. U maakt kennis met diverse bronnen die online te vinden zijn op het World Wide Web en zelfs het dark web. Daarnaast ontdekt u meerdere bronnen die voor veel mensen niet toegankelijk zijn. De informatie die verkrijgt heeft verschillende vormen. Naast tekst en gesproken woord zoekt u ook naar foto’s en films. Het verzamelen tijdens de osint training is al een kunst, daarna is het kwestie van interpreteren en weten wanneer de informatie van toepassing is op een criminele activiteit. Gedurende twee modules leert u tijdens de osint training de wegen te bewandelen van de Open Source Intelligence:

  • Module 1: het verzamelen van inlichtingen en het toepassen van de inlichtingen methodiek. Hieraan worden vier lesdagen besteed.
  • Module 2: het verder uitbouwen van de kennis van module 1 en deze nog beter te ontwikkelen om daarna in de praktijk probleemloos toe te passen. Deze module duurt drie klassikale lesdagen.

De osint training wordt gegeven als vijf deelnemers of meer zijn ingeschreven en kan zelfs als in-company training aangeboden worden.

Waar kunt u terecht?

Na het doorlopen van de zeven lesdagen van de osint training ontvangt u het diploma ‘Registered Open Source Intelligence Analyst’. Hiermee kunt u zelfs opgenomen worden in de Nederlandse Abituriëntenregister. Geïnteresseerden die zich opgeven voor de osint training zijn gewoonlijk werkzaam bij de Koninklijke Landmacht, internationale overheidsdiensten, de politie en de Koninklijke Marechaussee. Met dit diploma laat u zien bekend en deskundig te zijn op het gebied van digitale opsporing en criminaliteitsbestrijding. Veel organisaties die betrokken zijn bij criminaliteitsbestrijding zullen blij zijn iemand als u te betrekken bij hun activiteiten. Juist iemand als u, is een waardevolle toevoeging in een team die strijdt tegen de criminaliteit. Met name als u bekend bent met de digitale wereld en weet hoe u de plekken en informatie kunt vinden waar niemand anders terecht kan. Hoewel het een duistere wereld is, is het volgen van de osint training zeer waardevol om deze te vinden. Het kan veel criminele en terroristische activiteiten onderscheppen en dat is juist het doel van de instellingen. Lees meer op anti-crime-academy.com over de inhoud van de training en het opgeven voor de osint training.