Reverse osmosis

Gruenbeck - Reverse OsmosisHebt u weleens gehoord van reverse osmosis? Dit is een speciale techniek dat te maken heeft met water en in deze tekst gaan we u bekend maken met reverse osmosis. Misschien is dit namelijk ook wel iets voor u! Kijkt u in ieder geval alvast op onze website, daar zult u nog veel meer handige tips en veel informatie kunnen vinden over reverse osmosis.  U vindt ons op gruenbeck.nl. Reverse osmosis kan ook wel vertaald worden naar omgekeerd osmose. Dit begrip wordt echter maar weinig gebruikt en daarom gebruiken we in Nederland ook het begrip “reverse osmosis “, een anglicisme erbij is ook niet verkeerd, zeker niet omdat het helpt om het er met eenieder over te hebben. Dit wordt gedaan met een zogenaamde RO installatie en op onze website kunt u deze machines aanschaffen. Een derde begrip dat we naast reverse osmosis bij u neer willen leggen is dat het zich ook wel laat vertalen als demiwaterbehandeling. Afijn, in deze tekst zullen we dus voornamelijk aan reverse osmosis refereren, dat is wel zo prettig in eenvoud lijkt ons. Maar wat is reverse osmosis nu eigenlijk precies? U kent het woord osmose misschien niet eens dus we zijn u wel wat antwoorden verschuldigd. Reverse osmosis is de ideale manier om water te demineraliseren. Nu vraagt u zich vast af waarom dat zou moeten. Zijn mineralen niet juist erg gezond voor de mens? Niet voor niets drinkt men veel mineraalwater, is dat nu allemaal voor niets geweest? Nee, dat is niet wat we bedoelen. Datgene dat voornamelijk wordt gefilterd met deze machines zijn niet die gezonde mineralen maar al het andere vuil dat zich op heeft gehoopt en moeilijk te verwijderen is in grote waterinstallaties. Daar doen ze al het broodnodige werk en we mogen er absoluut trots op zijn dat dit mogelijk is in Nederland. Er zijn namelijk vele landen waar het water uit de kraan niet bedoeld is om op te drinken maar waar u het enkel kunt gebruiken om mee te wassen en af te wassen.

Geen mineralen in uw water? Kies dan voor reverse osmosis

Dankzij reverse osmosis kunt u allerlei deeltjes uit het al in principe schone drinkwater halen. U wilt immers het zekere voor het onzekere nemen. In deze tijden is men veelal bezig met gezond eten. Diëten is schering en inslag net als terug naar de oermens. Paleolithische gerechten en veganisme vieren hoogtij en dat is dan ook een luxe die we ons kunnen veroorloven. Of het al dan niet goed is dat is eigenlijk nog vrij onbekend terrein. Hoewel we gerust mogen stellen dat de huidige vleesconsumptie niet aan te moedigen is. De mens kiest er tegenwoordig voor om omnivoor te zijn, dit is echter helemaal niet meer noodzaak en dat zou de mens eens moeten leren. Maar dat zal wel niet gebeuren, althans niet in de nabije toekomst. Daarvoor is het simpelweg te lekker, laten we hier eventjes eerlijk in zijn. De mens is een zwak wezen en we kunnen onze lusten niet voor ons houden, zeker niet als ze er voor het oprapen liggen. Afijn, we dwalen af. Deze tekst gaat nog altijd over reverse osmosis dus kijkt u eens naar de volgende opsomming, daar vindt u namelijk een aantal van de voordelen van het gebruik van reverse osmosis en tevens waarom we u aanraden om met ons in zee te gaan:

  • Naast opgeloste zouten worden ook bacteriën, kiemen en opgeloste organische substanties gefilterd. Dus niet zo zeer de mineralen. Het begrip is in onze ogen dan ook een beetje misleidend. Maar het klinkt u vast als muziek in uw oren dat dit soort producten er uit worden gefilterd!
  • Lage kostprijs RO-water.
  • Op maat gemaakte oplossingen zodat u ook bij u thuis en ook op het werk kunt beschikken over reverse osmosis. Daar zal iedereen uiteindelijk de vruchten van kunnen plukken.

Meer weten? Kijk op onze site of vraag ons om informatie

We hebben diverse installaties voor reverse osmosis dus het is wel zaak om dit van te voren even goed uit te zoeken zodat u niet een dief van uw eigen portemonnee hoeft te worden. Daarnaast is reverse osmosis mogelijk voor verschillende types water. Zowel voor koelwater als ook voor proceswater. Dit water wordt meestal niet afgevoerd maar gaat opnieuw in gebruik worden genomen. Dan is het wel zo handig dat u ter plekke een reverse osmosis machine hebt om het water te zuiveren als u het nogmaals na een proces weer wilt gaan gebruiken. Dat zorgt er trouwens niet alleen voor dat het allemaal gezonder en hygiënischer zal zijn maar ook doordat u water recyclet. Dat maakt het verbruik minder en dat zult u dan ook zeker zien in de jaarlijkse afrekening. Een reverse osmosis apparaat mag dan een kleine investering zijn, door het gebruik er van zult u juist snel deze investering terugverdiend hebben. Wilt u hier graag nog meer over weten? Ga dan niet langer wachten maar bel of e-mail ons eens. Langskomen kan ook zeker als u deze reverse osmosis apparaten in het echt wilt komen bekijken. Komt u gerust op afspraak langs in Oldenzaal, Twente. We leiden u graag rond en nadien kunt u meteen een offerte bij ons laten opstellen. Deze machines zult u niet snel thuis terug vinden maar u zult ze wel zien in grote instanties zoals ziekenhuizen, utiliteiten, industrieën zoals fabrieken en uiteraard ook in zwembaden. Wellicht tot horens!