Voor stressmanagement in  Amsterdam in behandeling

Nadat mijn huisarts bij mij burn-out verschijnselen had geconstateerd en ik daarmee net op tijd ben om te voorkomen dat ik helemaal in een burn-out terecht kom, heb ik een coach gezocht voor stressmanagement in Amsterdam. Ik zocht iemand die mij kan helpen om niet alles maar op mijn schouders te nemen en ook niet alles op mijzelf te betrekken. Voor het stressmanagement in Amsterdam ben ik gaan kijken welke coach mij kan helpen en zo ben ik bij The Coaching Experience terecht gekomen op www.coachingsbureau-amsterdam.nl. Dit is een coach die zich richt op:

  • Stressmanagement
  • Loopbaanadvies
  • Burn-out coaching
  • Personal coaching

Dit leek mij op mijn lijf geschreven en daarom ben ik in contact getreden met Cees Stegenga, de drijvende kracht achter The Coaching Experience. Hij vertelde mij dat hij stressmanagement in Amsterdam geeft en dat hij mij heel goed kan helpen met dit probleem. We zouden dan wel eerst en goed intakegesprek hebben en dat hebben we dan ook gedaan.

De stresstest voor het stressmanagement in Amsterdam

Online op de website van  The Coaching Experience kan een stresstest gedaan worden en die heb ik dan ook ingevuld. Het resultaat was echt overduidelijk. Ik kwam dik in het rood met mijn uitslag en was dus de perfecte kandidaat voor stressmanagement in Amsterdam. Daar stond ik niet van te juichen, maar aan de andere kant was dit ook geen nieuwe informatie voor mij. Ik had al wel door van mijzelf dat het tijd werd om iets aan mijn drukke schema te doen. Ik voelde me uitgeput en gejaagd. Slapen doe ik al maanden niet goed meer en mijn schouders zitten volledig vast. Ik ben voor mijn stressmanagement in Amsterdam eerst op zoek gegaan naar een goede masseur, maar dat pakt natuurlijk niet de oorzaak aan. Toen ik merkte dat ik steeds meer zat te pieteren, dingen vergat, me slecht kon concentreren en snel geïrriteerd raakte begon ik te merken dat ik mij mezelf niet meer voelde. Ik werk continu en maak dagen van ruim 12 uur. Dat gaat je op den duur niet in de koude kleren zitten. Ik weet dat ik hier hulp bij nodig heb, als ik echt bij de oorzaak het probleem wil oplossen. Het stressmanagement in Amsterdam dat ik hiervoor gevonden had moest dus echt de uitkomst bieden. En inmiddels moet ik zeggen dat, nu ik al een tijdje stressmanagement in Amsterdam volg, ik me een stuk beter voel.

Samen met mijn coach aan de slag

Na het intakegesprek ben ik samen met mijn coach aan de slag gegaan met stressmanagement in Amsterdam. We hebben natuurlijk besproken dat ik bij de huisarts was geweest en tegen een burn-out aan zat. Hij herkende veel van mijn symptomen en uit mijn verhaal kon hij opmaken dat ik echt een grens had bereikt. We hebben toen gekeken naar mijn dagelijks leven. Naar mijn werk, mijn verantwoordelijkheden en de manier waarop ik ermee om ga. Ik merkte dat het stressmanagement in Amsterdam zich vooral ook richt op de manier waarop je omgaat met de situatie en hoe je er zelf voor kunt zorgen dat je verlichting hierin kunt aanbrengen. Ik merkte inderdaad dat het in mijn hoofd vooral een groot probleem werd dat ik zo druk werd. Ik moest wel degelijk kijken naar de hoeveelheid werk die ik had en naar de verantwoordelijkheden die er op mij rusten. Toch heb ik ook geleerd dat ik meer moet relativeren en ook meer tijd voor mijzelf moet nemen. Ik ben meer tijd kwijt met mij zorgen maken dan gezond voor mij is. Ik ben er nog niet, maar samen met Cees weet ik zeker dat ik er kom.